Specialisten in Kunststof Lassen

Puntlassen wordt gebruikt wanneer een continue las niet mogelijk is door grootte en of vorm van het product. In één van mijn voorgaande artikelen heb ik uitgelegd dat er aan een aantal voorwaarden moet worden voldaan eer er een kwalitatief goede las ontstaat. Wanneer we een pers kunnen gebruiken waar we de tijd, druk, energie etc. tijdens het ultrasoon lassen kunnen laten bewaken, kunnen we er van uitgaan dat de lasresultaten – binnen bepaalde grenzen – constant zijn. Het mengen van de kunststof moleculen heeft nou eenmaal zijn voorwaarden nodig. En dan ook nog is de moleculaire menging maar over een beperkte diepte van het materiaal. Vandaar dat we rekening dienen te houden met een sterkte van de las, wanneer alles 100% verloopt, van niet meer dan 80% van de materiaal sterkte.

Ultrasoon puntlassen als alternatiefBij het ultrasoon lassen waarbij de operator last met een handlas apparaat wordt de las-druk, las-tijd, koel-druk en afkoel-tijd door hem/haar bepaald. Het is dus zaak dat deze beschikt over goede controle over de spierkracht in de arm.

Ik denk dat ik er veilig van uit kan gaan dat u als lezer begrijpt dat deze methode qua resultaat minder exact en constant is dan bij het lassen met een computer gestuurde pers. Dát is daarom ook de reden waarom niet iedere operator deze handeling zomaar mag gaan uitvoeren. De kwaliteit van de las is met deze techniek 100% afhankelijk van de kwaliteit van de operator geworden, hetgeen een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt.

Er bestaat wel een handlas-apparaat die dit “nadeel” kan oplossen, doordat er een soort van kunstmatig aambeeld aanwezig is. Zo’n apparaat is goed toepasbaar wanneer de las aan de rand van het product moet worden gemaakt en de te lassen materialen niet te dik zijn.

Het verdient eigenlijk geen betoog, dat er ten aanzien van het ultrasoon handlassen in het algemeen eerst voldoende ervaring aanwezig dient te zijn bij de operator, maar vooral ook met het ultrasoon handlassen met de betreffende specifieke kunststof en omstandigheid waar binnen gelast dient te worden en niet te vergeten uiteraard de vereiste kwaliteit.

Heeft u vragen of opmerkingen, neem gerust contact met ons op.

Onze gegevens zijn:

Aeson Assemblage 
Havenstraat 52
1271 AG Huizen

              T: +31 (0)35 523 19 64
F: +31 (0)35 523 37 70
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
     
KvK:Gooi&Eemland 61012874
BTW: NL8541.65.034.B01