Specialisten in Kunststof Lassen

Het produceren in loonopdracht gaat niet zonder afspraken ten aanzien van de kwaliteit en de controles daarop! Deze afspraken worden samen met de las procedure op papier gesteld en behoort onlosmakelijk bij het productiedossier.

 

Aeson Assemblage verzorgt optimale lassen in loonopdracht

Wanneer het materiaal van beide te lassen delen in het lasvlak versmolten is, spreken we over een optimale las. Eerst wordt een onderzoek gestart naar de optimale las instelling van de machine en naar de mogelijkheden van (nieuw te maken) gereedschappen. Kwaliteitsborging is één van de aspecten die dan aan de orde komen. De vrijgave van ontwikkeling naar de productie kan niet voorbij gaan zonder dat de klant hierbij betrokken is. Wij stellen het dan ook op prijs als u bij de bij de vrijgave aanwezig bent.

Iets over halffbricaten

Lassen van kunststof staat niet op zichzelf. Het zijn de halffabricaten die gelast worden. Halffabricaten komen doorgaans uit een spuitgietmachine. Het kan voorkomen dat verschillende runs een kleine afwijkende maatvoering tot gevolg heeft. Worden ze gemaakt middels blow moulding of extrusie, zal extra zorg moeten zijn ten aanzien van chemische constantheid, vorm- en maatvastheid. Ook kunnen er delen in het product zitten die een ander smelt- en mogelijk krimpgedrag bezitten. Maar daar bovenop leveren deze laatste productiemethoden over het algemeen halffabricaten op waarvan de te lassen oppervlakte niet specifiek is ontworpen voor kunststof lassen. Dit kan consequenties hebben voor de constantheid van de laskwaliteit.

TIP:
Mits niet speciaal daarvoor ontworpen, leveren blow moulding of extrusie technieken over het algemeen halffabricaten op waarvan de te lassen oppervlakten niet specifiek zijn ontworpen voor kunststof lassen middels ultrasoonlassen, spiegellassen of laserlassen. Raadpleeg daarom altijd eerst een specialist.

Een goede spiegellas

In the picture

De 10 meest gestelde vragen over spiegellassen

  1. Wat verstaat men onder spiegellassen?
  2. Welke kunststoffen kunnen met spiegellassen gelast worden?
  3. Wanneer kiest men voor spiegellassen?
  4. De lasrand vind ik niet altijd mooi, kan dat worden voorkomen?
  5. Kan spiegellassen wel nauwkeurig op maat?
  6. Hoe sterk is een spiegellas?
  7. Waarom kost een spiegellas doorgaans meer dan een ultrasoon las?
  8. Heb je altijd een machine nodig om te spiegellassen?
  9. Kan je wel spiegellassen wanneer de producthelften niet echt vlak zijn?
  10. Waar moet ik op letten wanneer we gaan spiegellassen?

De antwoorden op deze vragen kunt u in het blog artikel De 10 meest gestelde vragen over spiegellassen vinden.