Specialisten in Kunststof Lassen

Het uitbesteden van ultrasoonlassen van kunststoffen, kleven daar enkel voordelen aan?, of moeten we het wat genuanceerder bekijken? In diverse "whitepapers" wordt ingegaan op de risico's van het outsourcen van ultrasoonlassen en de wijze waarop deze risico's in het algemeen kunnen worden aangepakt.

"Het ultrasoonlassen is feite een kort-cyclisch proces dat nooit zonder controles zomaar wordt vrijgegeven. Alle relevante gegevens worden doorgegeven aan de productie. Normaliter verwachten we dat de productie in staat is met deze gegevens en alle gemaakte voorschriften een over de jaren heen stabiele productie kan realiseren. Maar is dat wel zo, als we over ultrasoonlassen spreken? …"

Whitepaper

 

Whitepaper Download hier de Whitepaper
"kwaliteitsbeheersing voor kunststoflasprocessen"

 

In the picture

Ultrasoon puntlassen als alternatief

Ultrasoon puntlassen wordt onder andere gebruikt wanneer een continue las niet mogelijk is door grootte en of vorm van het product. In één van mijn voorgaande artikelen heb ik uitgelegd dat er aan een aantal voorwaarden moet worden voldaan eer er een kwalitatief goede las ontstaat. Voor het hele artikel lees het blog artikel Ultrasoon puntlassen als alternatief.