specialisten in kunststof lassen

Tech-Talk

Het produceren in loonopdracht gaat niet zonder afspraken ten aanzien van de kwaliteit en de controles daarop! Deze afspraken worden samen met de las procedure op papier gesteld en behoort onlosmakelijk bij het productiedossier.

Aeson Assemblage verzorgt optimale lassen in loonopdracht

Wanneer het materiaal van beide te lassen delen in het lasvlak versmolten is, spreken we over een optimale las. Eerst wordt een onderzoek gestart naar de optimale las instelling van de machine en naar de mogelijkheden van (nieuw te maken) gereedschappen. Kwaliteitsborging is één van de aspecten die dan aan de orde komen. De vrijgave van ontwikkeling naar de productie kan niet voorbij gaan zonder dat de klant hierbij betrokken is. Wij stellen het dan ook op prijs als u bij de bij de vrijgave aanwezig bent.

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen, neem gerust contact met ons op!

Iets over halffabricaten

Lassen van kunststof staat niet op zichzelf. Het zijn de halffabricaten die gelast worden. Halffabricaten komen doorgaans uit een spuitgietmachine. Het kan voorkomen dat verschillende runs een kleine afwijkende maatvoering tot gevolg heeft. Worden ze gemaakt middels blow moulding of extrusie, zal extra zorg moeten zijn ten aanzien van chemische constantheid, vorm- en maatvastheid. Ook kunnen er delen in het product zitten die een ander smelt- en mogelijk krimpgedrag bezitten. Maar daar bovenop leveren deze laatste productiemethoden over het algemeen halffabricaten op waarvan de te lassen oppervlakte niet specifiek is ontworpen voor kunststof lassen. Dit kan consequenties hebben voor de constantheid van de laskwaliteit.

Een goede spiegellas

Tip!

.

Mits niet speciaal daarvoor ontworpen, leveren blow moulding of extrusie technieken over het algemeen halffabricaten op waarvan de te lassen oppervlakten niet specifiek zijn ontworpen voor kunststof lassen middels ultrasoonlassen, spiegellassen of laserlassen. Raadpleeg daarom altijd eerst een specialist.